Monday, July 01, 2002

The Densa Quiz




Are You Smart Enough to Join Densa?



Many people have heard of Mensa, the international society for people who do well on multiple-choice and similar tests. Members tend to be very good — among the top two percent of the population — at two out of the seven forms of intelligence (logico-mathematical [Einstein] and linguistic [Shakespeare]) and anywhere from genius to moron in the other five kinds (music [Mozart], aesthetics [Georgia O'Keefe], interpersonal relationships [Dear Abby/Ann Landers], intrapersonal relationships [Buddha], and kinesthetics, that is, physical intelligence [Michael Jordan]). If you are reading this, you are probably eligible for membership in Mensa.

Mensans have a joke: the bottom two percent are called Densans. This is only a joke! Do not write and ask me for more information!

To learn more about Mensa, visit American Mensa (which, if you're not in the United States, has links to your local branch of Mensa).



You've heard of MENSA the group for geniuses with IQ's of 140 and above? Well this test is similar but it's from DENSA and it's a lot more fun.
(from http://www.suzannecooper.com/newfunnies/densa.html or http://www.geocities.com/Hollywood/Derby/3772/DensaQuiz.html or dozens of others)

Give it a try: Take this quiz, if you dare, and see how you rate. Write down or remember your answers and DON'T CHEAT!!!!!

1. Do they have a 4th of July in England? Yes/No

2. How many birthdays does the average man have?

3. Some months have 31 days; how many have 28?

4. How many outs are there in an inning of a baseball game?

5. Is it legal for a man in California to marry his widow's sister? Yes/No

6. Divide 30 by 1/2 and add 10. What is the answer?

7. If there are 3 apples and you take away 2, how many do you have?

8. A doctor gives you three pills telling you to take one every half an hour. How many minutes before you run out of pills?

9. A farmer has 17 sheep, and all but 9 die. How many are left?

10. How many animals of each sex did Moses take on the ark?

11. A clerk in the butcher shop is 5' 10" tall. What does he weigh?

12. How many two cent stamps are there in a dozen?

13. A plane crashes on the Canadian - US border. In which country do you bury the survivors?

14. What is the least amount of coins it takes to make 55 cents if one of the coins is a quarter?

DON'T READ ANY FURTHER UNTIL YOU'VE ANSWERED ALL THE ABOVE QUESTIONS!
DON'T PEEK AT THE ANSWERS!


*

*

*

*

*

ARE YOU PEEKING AT THE ANSWERS????

*

*

*

*

*

*

*

*

The Densa Test Evaluation

Give yourself one point for each correct answer..... Good luck!

1) Is there a fourth of July in England?
Answer: Yes, it comes after the third of July!

2) How many birthdays does the average man have?
Answer:1 Just one!

3) Some months have 31 days; how many have 28?
Answer:12, all of them have at least 28!

4) How many outs are there in an inning?
Answer: 6, three per side!

5) Is it legal for a man in California to marry his widow's sister?
Answer: No - because he is dead!

6) Divide 30 by 1/2 and add 10. What is the answer?
Answer: 70, (30 divided by 1/2 equals 60!

7) If there are 3 apples and you take away 2, how many do you have?
Answer: 2, you took them, remember?

8) A doctor gives you three pills telling you to take one every half hour. How many minutes before you run out of pills?
Answer: 60 Start with the 1st pill, 30 minutes later take the 2nd, then 30 minutes for the 3rd.

9) A farmer has 17 sheep, and all but 9 die. How many are left?
Answer: 9

10) How many animals of each sex did Moses take on the ark?
Answer: zero...it wasn't Moses..it was Noah

11) A clerk in the butcher shop is 5' 10" tall. What does he weigh?
Answer: Meat

12) How many two cent stamps are there in a dozen?
Answer: There are 12 -2 cent stamps in a dozen!

13) A plane crashes on the Canadian - US border. In which country do you bury the survivors?
Answer: Neither.The survivors would probably rather wait until they die to be buried!

14) What is the least amount of coins it takes to make 55 cents if one of the coins is a quarter?
Answer: Three coins. One is a quarter, the other is a also quarter and one is a nickel.

Add Your Score... How did you do?

Correct Answers Rating 13-14 Genius
10-12 Above Normal
7-9 Normal
4-6 Slow
1-3 A sandwich shy of a picnic.
0 Brain dead.... or blonde!




Return 2 Densa



How far can a dog run into the woods?

How is it that a person born in Massachusetts, whose parents were both born in Massachusetts, is not born a U.S. Citizen?

Clara Clatter was born on December 27, on a hot summers day. How is that possible?

How can a woman in New York, without getting a divorce or becoming a widow, or otherwise legally separated, legally marry 10 men?

Why are 1990 dollar bills worth more than 1989 dollar bills?

Explain how a taxi can reach its destination in an hour and a half, but take 90 minutes to return when there is no other traffic?

Even when the Arctic natives are starving, why won't they eat penguin eggs?

Why can't you take a picture of a man with a wooden leg?

DON'T READ ANY FURTHER UNTIL YOU'VE ANSWERED ALL THE ABOVE QUESTIONS!
DON'T PEEK AT THE ANSWERS!


*

*

*

*

*

ARE YOU PEEKING AT THE ANSWERS????

*

*

*

*

*

*

*

*

ANSWERS:
1. How far can a dog run into the woods?
The reason: Once the dog gets to the center of the woods, the dog is running out of the woods!

2. How is it that a person born in Massachusetts, whos parents were both born in Massachussets, is not a U.S. Citizen?
The reason: Prior to 1789, when the constitution was ratified, Massachussets was an English colony and the United States didn't exist

3. Clara Clatter was born on December 27, on a hot summers day, how is that possible?
The reason: The southern hemisphere has its summer during our winter

4. How can a woman in New York, without getting a divorce, legally marry 10 men?
The reason: Only if it was her job, as in Justice of the Peace or a Minister.

5. Why are 1990 dollar bills worth more than 1989 dollar bills?
"1" The reason: $1,990.00 is one more dollar than $1,989.00

6. Explain how a taxi can reach its destination in an hour and a half, but take 90 minutes to return when there is no other traffic?
An hour and a half is the same as 90 minutes!

7. Even when the Arctic natives are starving, why won't they eat penguin eggs?
The reason: Penguins live in the Antarctic, not the Arctic

8. Why can't you take a picture of a man with a wooden leg?
The reason: You need a camera to take a picture of a man, not a wooden leg!


Densa III


Densa III, the return of just how dumb are you? Tricky questions that boggle the mind!
Third times a charm, right? More Densa questions to stump and beguile you! Proving once again that things are not as they seem!

How many times can you subtract 5 from 25?

Before Mt. Everest was discovered, what was the biggest mountain in the world?

How is it possible for two fathers and two sons to pay only $21 for a buffet when the buffet costs $7 per person?

In a criminal trial, what is the relationship of the defendant to the trial judge, if the defendant's brother-in-law's only sister's husband is the father of the son of the judge?

Which weighs more, a pound of pennies or a pound of dimes?

Two U.S. coins add up to 55 cents, but one coin is not a nickel. What are these coins?

What is it that the people who make it, don't want it; the people who buy it, don't use it; and the people who use it, don't know it?

A man rides into town on Sunday, three days later, he leaves on Sunday, how can this be?

What's more powerful than God, the rich don't want it, the poor have much of it, and if you eat it you'll die?

Johnny's mother had three children. The first child was named April. The second child was named May. What was the third childs name?

DON'T READ ANY FURTHER UNTIL YOU'VE ANSWERED ALL THE ABOVE QUESTIONS!
DON'T PEEK AT THE ANSWERS!


*

*

*

*

*

ARE YOU PEEKING AT THE ANSWERS????

*

*

*

*

*

*

*

*


ANSWERS:
1. How many times can you subtract 5 from 25?
"1" Once you subtract 5 from 25, you no longer have 25!

2. Before Mt. Everest was discovered, what was the biggest mountain in the world?
The reason: Mount Everest has always been the largest mountain, even before being discovered!

3. How is it possible for two fathers and two sons to pay only for a buffet when the buffet costs per person?
The reason: They were son, father and grandfather!

4. In a criminal trial, what is the relationship of the defendant to the trial judge, if the defendant's brother-in-law's only sister's husband is the father of the son of the judge?
The reason: He is married to the female judge.

5. Which weighs more, a pound of pennies or a pound of dimes?
The reason: A pound is a pound, the world around, 16 oz!

6. Two U.S. coins add up to 55 cents, but one coin is not a nickel. What are these coins?
Although one coin is not a nickel, the other coin one is!

7. What is it that the people who make it, don't want it; the people who buy it, don't use it; and the people who use, don't know it?
The reason: A coffin is something a maker doesn't want, a buyer doesn't use and the user doesn't know about!

8. A man rides into a town on Sunday, three days later, he leaves on Sunday, how can this be?
The reason: The horse was named Sunday!

9. What's more powerful than God.. The rich don't want it; the poor have much of it, and if you eat it you'll die?
The reason: There is nothing greater than God, more evil than the devil, the rich want, the poor have, and that kills you when you eat it (leave this one alone)!

10. Johnny's mother had three children. The first child was named April. The second child was named May. What was the third childs name?
The reason: If Johnnys mother had only one child, what would his name be? What if it was Franks mother, or yours, or your childs mother?




Densa 4 U


Densa questions submitted by loyal visitors! Tricky questions that will make you think!
Try your luck at these seemingly innocent questions! You'll be amazed at the results.

1. Two ducks in front of a duck, two ducks behind a duck and a duck in the middle. how many ducks? (Not 5)

2. A man is driving his car without its lights on, the streets lights are not on, and there is no moon. A black cat runs in front of him. He brakes quickly and avoids it. How did he see the cat?

3. It takes 3 mins to boil 1 egg. How long does it take to boil 3 eggs? (Not 9)

4. On what side of the cup does the handle belong?

5. What kind of dog has four legs but never runs?

6. Where are potatoes grown?

7. If you hop out of your flop, to drop by the shop for a mop, and to top it off, your pop is a cop, what should you do when you come to a green light?

8. You have a wooden barrel filled with water. what can you put in it to make it lighter?

9. There are 2 babies born on the same day at the same time in the same month in the same year at the same hospital from the same biological mother. How is it possible they are not twins?

10. What word in the English Language is always spelled incorrectly?


DON'T READ ANY FURTHER UNTIL YOU'VE ANSWERED ALL THE ABOVE QUESTIONS!
DON'T PEEK AT THE ANSWERS!


*

*

*

*

*

ARE YOU PEEKING AT THE ANSWERS????

*

*

*

*

*

*

*

*

ANSWERS:
1. Two ducks in front of a duck, two ducks behind a duck and a duck in the middle. how many ducks? (Not 5)
Three, they are swimming in a single row.

2. A man is driving his car without its lights on, the streets lights are not on, and there is no moon. A black cat runs in front of him. He brakes quickly and avoids it. How did he see the cat?
Who said anything about driving at night? It's daytime!

3. It takes 3 mins to boil 1 egg. How long does it take to boil 3 eggs? (Not 9)
Three minutes, you place them all in the same pan.

4. On what side of the cup does the handle belong?
The outside! Ever try to drink from a cup whose handle is on the inside?

5. What kind of dog has four legs but never runs?
A sleeping dog! If they are running, they are not sleeping. Dead dogs also would be a correct answer.

6. Where are potatoes grown?
Where else? In the ground

7. If you hop out of your flop, to drop by the shop for a mop, and to top it off, your pop is a cop, what should you do when you come to a green light?
On a green light you go, an a red light you stop.

8. You have a wooden barrel filled with water. what can you put in it to make it lighter?
A well placed hole makes the barrel lighter by at least the weight of the part of the barrel removed. It would also drain some water.

9. There are 2 babies born on the same day at the same time in the same month in the same year at the same hospital from the same biological mother. How is it possible they are not twins?
They are triplets!

10. What word in the English Language is always spelled incorrectly?
Even when it is really spelled incorrectly, 'incorrectly' is always, one way or another, spelled incorrectly!